Salviakryddade grillspett

50 min 4 portioner

Fixa enkla grillspett – utan pinnar. Grillspett med grönsaker, fläskytterfilé och färska salviablad.

Först när köttet är klart träs bitarna upp på spetten.

Ingredienser

500 g mörad fläskytterfilé

300 g kryddig korv

2–3 paprikor, helst i olika färger

1 knippe färsk gul lök

1 purjolök

200 g stora, färska champinjoner

1 ananas

1 1/2 dl färdig marinad, mild eller rökig

1 kruka färsk salvia

 

Till servering:

blandad sallad

Gör så här

1. Skär kött, korv, frukt och grönsaker i 2–3 centimeter stora bitar.

2. Lägg allt i en långpanna och fördela marinaden över. Låt dra en halvtimme och slå ut allt på grillen.

3. Strö över hälften av salvian. Vänd runt med stor sked eller stekspade. Tillsätt resterande salvia. Grilla gärna under lock för att få mer koncentrerad smak.

4. Lyft av ingredienserna i takt med att de blir färdiga. Svamp, paprika, korv, ananas, lök, purjolök och kött brukar vara den normala ordningen att lämna grillen. Trä upp ingredienserna på spett och servera på en salladsbädd.