Sesamhalstrad misolax med frästa sockerärtor

30 min 2 portioner

Fräsch fiskrätt där sockerärtorna får en asiatisk touch. Den sesamhalstrade laxen får piggt sällskap av ingefärsfrästa sockerärtor.

Ingredienser

cirka 150 g sockerärtor eller sugarsnaps

2 bitar laxfilé, à cirka 150 g, helst MSC-märkt

1 msk misopasta

4 msk sesamfrön

olivolja

1 knippa salladslök

3 cm färsk ingefära, finhackad

1 msk risvinäger

flingsalt

eventuellt teriyakisås

Gör så här

1. Skölj och ansa sockerärtorna om det behövs. Torka av laxfiléerna och gnid in dem med misopasta. Häll upp sesamfrön på en tallrik och vänd laxfiléerna i fröna så att de blir täckta runt om.

2. Hetta upp en teflonpanna med lite olja på medelvärme och stek laxen i högst en minut per sida. Den ska fortfarande helst vara rosa i mitten. Ta upp och lägg åt sidan.

3. Skär sockerärtorna och salladslöken i diagonala bitar och släng ner i pannan tillsammans med ingefäran. Låt grönsakerna fräsa i max två minuter tills de får lite färg, men fortfarande har spänsten kvar. Tillsätt risvinäger mot slutet och strö över lite flingsalt.

4. Fördela på två tallrikar och toppa med laxen. Ringla över lite extra olivolja och servera med ris och eventuellt teriyakisås.