Spaghetti alla puttanesca

30 min 4 portioner

Spaghetti alla puttanesca är en rätt med det lite extra, som sardeller, oliver och matlagningsvin – en riktig smakexplosion.

Ingredienser

300 g spaghetti

150 g svarta urkärnade oliver, avrunna

400 g cocktailtomater

2 gula lökar

2–3 vitlöksklyftor

4–5 raka sardellfiléer

3 msk kapris

1 färsk röd chili

1/2 kruka oregano eller basilika

olivolja till stekning

ca 1 dl vitt vin eller matlagningsvin

salt

peppar

2 dl färskriven parmesan

Gör så här

1. Koka pastan al dente och låt rinna av i durkslag.

2. Hacka oliverna grovt och dela tomaterna. Hacka lök, vitlök, sardeller och kapris. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka örterna, spara lite till garnering.

3. Fräs oliver och tomater var för sig i oljan och ta upp dem på en tallrik.

4. Fräs lök och vitlök i oljan cirka 5 minuter. Blanda i sardeller, kapris, chili och örter. Fräs cirka 1 minut. Vänd ned oliver och tomater, blanda i vinet och sjud cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den nykokta pastan och låt allt bli genomvarmt.

5. Garnera med de sparade örterna. Servera med färskriven parmesan.