Sparris- och laxquiche utan pajskal
1 tim 3-4 portionerEn härlig paj som passar extra bra för dig som undviker mjöl. Dessutom är den lättare att tillaga än paj som kräver att man gör deg.
Ingredienser
olivolja
1 knippe grön sparris
cirka 200 g rökt lax (gärna varmrökt)
3 ägg + 3 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk färskriven parmesan
1 tsk rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
50 g riven prästost
Till serveringen:
rucola
olivolja
citronsaft
Gör så här
1. Smörj en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med olivolja. Bryt av sparrisstjälkarna och fördela i formen. Bryt laxen i bitar om den är hel och strö över.
2. Vispa ihop ägg, äggvitor, grädde, parmesan, paprikapulver, salt och peppar. Häll smeten i formen. Strö över osten.
3. Grädda i 30–40 minuter eller tills fyllningen har stannat. Låt svalna helt före servering. Servera med rucola, lite pressad citronsaft och olivolja.