Tacos med färsbiffar

30 min 4 portioner

En taco kan varieras i det oändliga. Det här receptet är en fräsch och smakrik taco perfekt till fredagskvällen.

Ingredienser

Halloumisalsa:

250 g halloumi

3–4 tomater gärna kvist-

1 knippa salladslök

1 kruka koriander

2 msk olivolja

 

Färsbiffar:

500 g nöt-, lamm- eller fläskfärs

2 msk smör och olja

salt

paprikapulver

 

Till servering:

8 mjuka tortillabröd

2 färska jalapeñofrukter, skivade

2 lime, klyftade

2 dl gräddfil

Gör så här

1. Halloumisalsa Grovriv halloumin. Hacka tomaterna. Ansa och hacka salladslöken. Hacka koriandern.

2. Blanda tomater, salladslök och koriander. Rör i oljan. Blanda i hälften av halloumin, spara resten av osten till serveringen.

3. Forma färsen till 16 små biffar och stek dem i smör och olja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida eller tills de är precis genomstekta. Salta och krydda med paprikapulver.

4. Servera burgarna i tortillabröd med halloumisalsa, jalapeño, limeklyftor, gräddfil och den sparade halloumiosten.