Thai-inspirerade nudlar med räkor

15 min 4 portioner

Mat med asiatisk prägel har funnit ett andra hemland i Sverige. Här en nudelrätt med räkor och kokosmjölk lagat med inspiration från det thailändska köket.

Ingredienser

200 g äggnudlar

1 påse wokgrönsaker, 500 g

1 rödlök

rapsolja

1-2 msk röd currypasta

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1 msk färskriven ingefära

1 tsk torkad koriander

1 limefrukt

salt eller fisksås

 

Att äta till:

400 g skalade räkor

1/2 msk thailändsk röd curry, torr krydda

thaibasilika

Gör så här

1. Koka äggnudlarna 2 minuter i vatten. Tippa upp dem i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av helt. Tina wokgrönsakerna. Skala och strimla rödlöken.

2. Hetta upp en vid stekpanna och snabbstek grönsaker och rödlök i olja. Blanda i nudlar och röd currypasta. Slå på kokosmjölk och låt allt koka upp. Krydda med färskriven ingefära, koriander och det yttersta rivna skalet från en limefrukt samt fruktsaften. Smaka av med salt eller fisksås.

3. Vänd skalade räkor i torr thailändsk röd curry och stek dem mycket hastigt i rapsolja. I praktiken ska räkorna bara vända i pannan. Fördela nudlar, sås och grönsaker i djupa tallrikar och toppa med räkor. Garnera med thaibasilika.