Thai-inspirerade nudlar med räkor
15 min 4 portionerMat med asiatisk prägel har funnit ett andra hemland i Sverige. Här en nudelrätt med räkor och kokosmjölk lagat med inspiration från det thailändska köket.
Ingredienser
200 g äggnudlar
1 påse wokgrönsaker, 500 g
1 rödlök
rapsolja
1-2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk färskriven ingefära
1 tsk torkad koriander
1 limefrukt
salt eller fisksås
Att äta till:
400 g skalade räkor
1/2 msk thailändsk röd curry, torr krydda
thaibasilika
Gör så här
1. Koka äggnudlarna 2 minuter i vatten. Tippa upp dem i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av helt. Tina wokgrönsakerna. Skala och strimla rödlöken.
2. Hetta upp en vid stekpanna och snabbstek grönsaker och rödlök i olja. Blanda i nudlar och röd currypasta. Slå på kokosmjölk och låt allt koka upp. Krydda med färskriven ingefära, koriander och det yttersta rivna skalet från en limefrukt samt fruktsaften. Smaka av med salt eller fisksås.
3. Vänd skalade räkor i torr thailändsk röd curry och stek dem mycket hastigt i rapsolja. I praktiken ska räkorna bara vända i pannan. Fördela nudlar, sås och grönsaker i djupa tallrikar och toppa med räkor. Garnera med thaibasilika.