Tortellinigratäng med varmrökt lax
20 minuterGratäng kan låta tidsödande och lite komplicerat. Men med detta recept tar vi en genväg med färdig tortellini.
Ingredienser
500 g tortellini med ostfyllning
1 liten gul lök, skivad
olivolja
200 g varmrökt lax, gärna i bit
4 dl färdig ostsås till pasta, till exempel Kelda Fyra Ostar
nymalen svartpeppar
1 citron
1 liten knippa dill
1 dl riven ost
5 cocktailtomater, i halvor
grönsallad
Gör så här
1. Koka pastan något kortare tid än enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
2. Mjukfräs löken i lite olivolja utan att den tar färg. Bryt laxen i bitar och vänd ned i pannan. Blanda med den färdiga ostsåsen och värm försiktigt. Rör ned hackad dill, rivet citronskal, lite citronsaft och generöst med peppar.
3. Häll upp pastan i smord gratängform. Vänd ned tomaterna. Slå över ostsåsen och toppa med riven ost.
4. Gratinera i 225 grader i cirka 10 minuter eller tills pastan är klar och gratängen fått fin yta. Garnera med extra dill. Servera gärna med en grönsallad till.