Tortellinigratäng med varmrökt lax

20 minuter

Gratäng kan låta tidsödande och lite komplicerat. Men med detta recept tar vi en genväg med färdig tortellini.

Ingredienser

500 g tortellini med ostfyllning

1 liten gul lök, skivad

olivolja

200 g varmrökt lax, gärna i bit

4 dl färdig ostsås till pasta, till exempel Kelda Fyra Ostar

nymalen svartpeppar

1 citron

1 liten knippa dill

1 dl riven ost

5 cocktailtomater, i halvor

grönsallad

Gör så här

1. Koka pastan något kortare tid än enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av ordentligt i durkslag.

2. Mjukfräs löken i lite olivolja utan att den tar färg. Bryt laxen i bitar och vänd ned i pannan. Blanda med den färdiga ostsåsen och värm försiktigt. Rör ned hackad dill, rivet citronskal, lite citronsaft och generöst med peppar.

3. Häll upp pastan i smord gratängform. Vänd ned tomaterna. Slå över ostsåsen och toppa med riven ost.

4. Gratinera i 225 grader i cirka 10 minuter eller tills pastan är klar och gratängen fått fin yta. Garnera med extra dill. Servera gärna med en grönsallad till.