Tortillapizza

20 minuter 2 portioner

En napolitansk pizza som är bakad från grunden och jäst i 24 timmar är förstås otroligt gott. Biland behöver man dock inte laga allt från grunden eller göra det mest komplicerade för att det ska vara gott. Ungefär som den här tortillapizzan med stekt svamp och tomatsallad.

Ingredienser

2 st. tortillabröd

200 g ostronskivling

200 g skogschampinjon

100 g lagrad ost

1 st. gul lök

1 dl olivolja

2 st. tomater

1 knippe dragon

Salt

Peppar

Vinäger

Gör så här

  1. Börja med att hacka upp löken och stek den i 1 dl olja. Tänk på att löken inte ska färgsättas utan enbart ligga och mjukgöras i oljan.
  2. Skär upp tomaten i valfri storlek och smaka upp med dragon, salt, peppar och vinäger.
  3. När stekpannan med löken är på pannan påbörjar du arbetet med svampen.
  4. Skiva skogschampinjonen och dra isär ostronskivlingen i strimlor.
  5. Stek sedan svampen i en het panna med olja i ca 5 min.
  6. När löken och svampen är färdigstekt är det dags för botten av pizzan.
  7. Ta tortillabröd och lägg på den stekta löken och den lagrade osten.
  8. Baka av dessa i ca 3-4 min och ta ut.
  9. Servera med den goda tomatsalladen och den stekta svampen.