Västerbottensflarn med kräftstjärtar

35 min 4 portioner

Västerbottensflarn med smak av pepparrot och dill toppad med kräftstjärtar.

Ingredienser

1 rulle kyld smördeg

2 dl crème fraiche

100 g riven smakrik ost, till exempel västerbottensost

3 msk riven pepparrot

2 msk finklippt dill

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

 

Topping:

170 g avrunna kräftstjärtar

1 dl gräddfil

1 knippe dill

gräslök

citron till garnering

Gör så här

1. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda samman crème fraiche, riven västerbottensost, riven pepparrot och klippt dill med kryddor.

2. Bred ut blandningen på smördegen.

3. Grädda flarnet strax under ugnens mitt på 225 grader i cirka 15 minuter, tag ut och låt svalna i cirka 10 minuter.

4. Strö ut kräftstjärtar och klicka ut gräddfil, strö över klippt dill och gräslök och servera i rutor eller snibbar. Garnera gärna med citronskivor.