Västerbottensflarn med kräftstjärtar
35 min 4 portionerVästerbottensflarn med smak av pepparrot och dill toppad med kräftstjärtar.
Ingredienser
1 rulle kyld smördeg
2 dl crème fraiche
100 g riven smakrik ost, till exempel västerbottensost
3 msk riven pepparrot
2 msk finklippt dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
170 g avrunna kräftstjärtar
1 dl gräddfil
1 knippe dill
gräslök
citron till garnering
Gör så här
1. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda samman crème fraiche, riven västerbottensost, riven pepparrot och klippt dill med kryddor.
2. Bred ut blandningen på smördegen.
3. Grädda flarnet strax under ugnens mitt på 225 grader i cirka 15 minuter, tag ut och låt svalna i cirka 10 minuter.
4. Strö ut kräftstjärtar och klicka ut gräddfil, strö över klippt dill och gräslök och servera i rutor eller snibbar. Garnera gärna med citronskivor.