Viltskav med svamp och lingon
30 min 4 portionerEn härlig och mustig maträtt, perfekt för de kalla årstiderna. I det här receptet gör vi en klassisk viltskavsgryta med grädde och svamp men det innehåller även sherry och salvia som lyfter smakerna ytterligare en nivå.
Ingredienser
240 g frusen viltskav (till exempel av ren eller hjort)
2 dl kantareller eller trattkantareller
smör
1 rödlök, tunt skivad
salt
nymalen svartpeppar
1 1/2 dl crème fraiche eller grädde
1 1/2 tsk japansk soja
2 msk sherry
1 1/2 msk hackad salvia
cirka 2 dl färska eller frysta lingon
Servera med:
potatis
broccoli
Gör så här
1. Rensa svampen och lägg i torr stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt en klick smör och rödlök, fräs i fem minuter. Salta och peppra.
2. Bryn viltskav i smör i en gryta eller rymlig stekpanna. Tillsätt kantarellerna, crème fraiche, soja, sherry, salvia, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter eller tills kantarellerna känns klara. Rör ned lingonen och låt dem bli varma. Smaka av.
3. Servera med kokt potatis och broccoli.