Viltskavspanna med svamp
30 min 4 portionerLite vilt på tallriken hör hösten till. Här får svampskörden sällskap av viltskav och rårörda lingon förstås.
Ingredienser
200 g skogschampinjoner eller trattkantareller
1 gul lök
2 morötter
1 msk smör
1 paket (ca 240 g) viltskav
salt och svartpeppar
2 msk kalvfond
2 dl grädde
1 tsk finhackad rosmarin
2 msk messmör
Till servering:
kokt potatis eller mos
rårörda lingon
Gör så här
1. Tvätta svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar.
2. Lägg svampen i en torr stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort. Tillsätt smör, viltskav, lök och morot. Fräs tills de fått lite färg. Rör då och då.
3. Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt kalvfond, grädde, rosmarin och messmör. Blanda och låt allt småputtra i några minuter.
4. Servera med rårörda lingon och kokt potatis eller mos.