Vit kladdkaka med jordgubbar och rostad mandelmassa

1 tim + 20 min 8-10 bitar

En dröm för dig som älskar vit choklad – vit kladdkaka och rostad mandelmassa. En kladdkaka som måste provas.

Ingredienser

3 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

100 g smör

100 g vit choklad

 

Topping:

250 g jordgubbar

2 msk aprikosmarmelad

2 passionsfrukter

50 g mandelmassa

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och bred ut på en bakplåtspappersklädd långpanna. Rosta strax under ugnens mitt i cirka 5–8 minuter. Tag ut och låt kallna på plåten.

2. Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen.

3. Dela chokladen i mindre bitar och lägg ned i smöret, rör om tills chokladen har smält. Häll äggblandningen i kastrullen och blanda om.

4. Häll smeten i en smord form, cirka 24 centimeter i diameter med avtagbar kant. Kläm ett smort bakplåtspapper i formens botten. Grädda strax under ugnens mitt i cirka 35 minuter, känn med sticka. Ta ut och låt svalna.

5. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Smält aprikosmarmeladen och blanda samman med juice och kärnor. Toppa kakan med jordgubbar, rostad mandelmassa och fördela passionsfruktsripplet över.